I ETAP – POWIATOWY

powiat Nazwa zespołu Nazwa potrawy
goleniowski
gryfiński
policki
Koło Gospodyń Wiejskich Kąty „SŁOWIANKI”
Żeberka w osłodzie na kapuścianym spodzie
sławieński Koło Gospodyń Wiejskich w Boleszewie  Beksa w marynacie z aromatycznego czosnku niedźwiedziego oraz lokalnego miodu 
szczecinecki Koło Gospodyń Wiejskich “Mirabelka” Juchowo  Kaczka nadziewana z szarymi kluskami modrą kapustą i sosem z mirabelek 
stargardzki Koło Gospodyń Wiejskich w Chlebowie   Gołąbki zapiekane 
kamieński Koło Gospodyń Wiejskich “FREGATA” w Międzywodziu Zupa rybna 
świdwiński Koło Gospodyń Wiejskich “Lekowianki”  Szczupak na królowej łez
białogardzki Koło Gospodyń Wiejskich “POMORZANKI” w Podwilczu
Smaki Pomorza
drawski Koło Gospodyń Wiejskich w Kluczewi Kaczka na miodzie drahimskim 
pyrzycki Koło Gospodyń Wiejskich w Jesionowie  Piecuchy z nadzieniem z gęsiny podane z trzema sosami: żurawinowym, grzybowym oraz czosnkowym 
wałecki
choszczeński
Koło Gospodyń Wiejskich “Dlaczego nie?” w Strzalinach
Przysmak Krzysia 
gryficki
łobeski
Koło Gospodyń Wiejskich w Górzycy
Barszcz wilekanocny na białej kiełbasie z jajem od górzyckich kur
koszaliński Koło Gospodyń Wiejskich ” Ach te baby” w Kłaninie  Ryba w ogniu z kwaśnikiem 
kołobrzeski Koło Gospodyń Wiejskich  Pijane golonko z jabłkową kiszonką