I ETAP – POWIATOWY
powiat | Nazwa zespołu | Nazwa potrawy |
goleniowski gryfiński policki |
Koło Gospodyń Wiejskich Kąty „SŁOWIANKI” | Żeberka w osłodzie na kapuścianym spodzie |
sławieński | Koło Gospodyń Wiejskich w Boleszewie | Beksa w marynacie z aromatycznego czosnku niedźwiedziego oraz lokalnego miodu |
szczecinecki | Koło Gospodyń Wiejskich “Mirabelka” Juchowo | Kaczka nadziewana z szarymi kluskami modrą kapustą i sosem z mirabelek |
stargardzki | Koło Gospodyń Wiejskich w Chlebowie | Gołąbki zapiekane |
kamieński | Koło Gospodyń Wiejskich “FREGATA” w Międzywodziu | Zupa rybna |
świdwiński | Koło Gospodyń Wiejskich “Lekowianki” | Szczupak na królowej łez |
białogardzki | Koło Gospodyń Wiejskich “POMORZANKI” w Podwilczu |
Smaki Pomorza |
drawski | Koło Gospodyń Wiejskich w Kluczewi | Kaczka na miodzie drahimskim |
pyrzycki | Koło Gospodyń Wiejskich w Jesionowie | Piecuchy z nadzieniem z gęsiny podane z trzema sosami: żurawinowym, grzybowym oraz czosnkowym |
wałecki choszczeński |
Koło Gospodyń Wiejskich “Dlaczego nie?” w Strzalinach |
Przysmak Krzysia |
gryficki łobeski |
Koło Gospodyń Wiejskich w Górzycy |
Barszcz wilekanocny na białej kiełbasie z jajem od górzyckich kur |
koszaliński | Koło Gospodyń Wiejskich ” Ach te baby” w Kłaninie | Ryba w ogniu z kwaśnikiem |
kołobrzeski | Koło Gospodyń Wiejskich | Pijane golonko z jabłkową kiszonką |