I ETAP – POWIATOWY
| powiat | Nazwa zespołu | Nazwa potrawy |
| goleniowski gryfiński policki |
Koło Gospodyń Wiejskich Kąty „SŁOWIANKI” | Żeberka w osłodzie na kapuścianym spodzie |
| sławieński | Koło Gospodyń Wiejskich w Boleszewie | Beksa w marynacie z aromatycznego czosnku niedźwiedziego oraz lokalnego miodu |
| szczecinecki | Koło Gospodyń Wiejskich “Mirabelka” Juchowo | Kaczka nadziewana z szarymi kluskami modrą kapustą i sosem z mirabelek |
| stargardzki | Koło Gospodyń Wiejskich w Chlebowie | Gołąbki zapiekane |
| kamieński | Koło Gospodyń Wiejskich “FREGATA” w Międzywodziu | Zupa rybna |
| świdwiński | Koło Gospodyń Wiejskich “Lekowianki” | Szczupak na królowej łez |
| białogardzki | Koło Gospodyń Wiejskich “POMORZANKI” w Podwilczu |
Smaki Pomorza |
| drawski | Koło Gospodyń Wiejskich w Kluczewi | Kaczka na miodzie drahimskim |
| pyrzycki | Koło Gospodyń Wiejskich w Jesionowie | Piecuchy z nadzieniem z gęsiny podane z trzema sosami: żurawinowym, grzybowym oraz czosnkowym |
| wałecki choszczeński |
Koło Gospodyń Wiejskich “Dlaczego nie?” w Strzalinach |
Przysmak Krzysia |
| gryficki łobeski |
Koło Gospodyń Wiejskich w Górzycy |
Barszcz wilekanocny na białej kiełbasie z jajem od górzyckich kur |
| koszaliński | Koło Gospodyń Wiejskich ” Ach te baby” w Kłaninie | Ryba w ogniu z kwaśnikiem |
| kołobrzeski | Koło Gospodyń Wiejskich | Pijane golonko z jabłkową kiszonką |
