Koła Gospodyń Wiejskich zakwalifikowane do II etapu konkursu | ||
NAZWA KGW | POWIAT | zajęte miejsce w I etapie |
Stowarzyszenie Koło Gospodyń Wiejskich w Sławsku-Barszcz na kwaśnicy z suszonymi owocami, suszonymi grzybami i szarymi kluskami | KONIŃSKI | I |
Koło Gospodyń Wiejskich w Olszewie ”Olszewianki ”-Szagówki ziemniaczane okraszone smalcem i wędzonym boczkiem – podane z kiszoną, gotowaną kapustą, zasmażaną na tłuszczu i skwarami oraz wykwintną wieprzowiną. | KOŚCIAŃSKI | I |
Koło Gospodyń Wiejskich w Wirach-Zrazy wołowe z pyzami i modrą kapustą | POZNAŃSKI | I |
KGW Włościejewice-Ługi-,,WIEJSKA PASZTECINA” danie z gęsi | ŚREMSKI | I |
Koło Gospodyń Wiejskich w Lądku-Barszcz zabielany z szarymi kluchami. | SŁUPECKI | I |
Koło Gospodyń Wiejskich “Aktywne Górzanki” -Kaczka pod dziką jabłonią. | MIĘDZYCHODZKI | I |
Koło Gospodyń Wiejskich w Brennie-Kaczka faszerowana z szagówkami i modrą kapustą | LESZCZYŃSKI | I |
Koło Gospodyń Wiejskich Dębicze-Faszerowana kaczka pieczona z jabłkami i żurawiną podana z kopytkami i surówką | OSTRZESZOWSKI | I |
Koło Gospodyń Wiejskich w Słomowie “Słomowianki”-Gęś po wielkopolsku | WRZESIŃSKI | I |
Koło Gospodyń Wiejskich w Niekursku Niekurszczanki-GOŁĄBKI Z DZICZYZNĄ W SOSIE GRZYBOWO-KOPERKOWYM. | CZARNKOWSKO-TRZCIANECKI | I |
Koło Gospodyń Wiejskich w Rychtalu-Wyluzowana kaczka z Bogatej Krainy w nieformalnym związku z szarą kluską i modrą kapustą | KĘPIŃSKI | I |
Koło Gospodyń Wiejskich w Biernatkach-Królik w śmietanie podany z szagówkami i zasmażaną kapustą i kompot z owoców. | KALISKI | I |
Koło Gospodyń Wiejskich Murzynowo Leśne-Kaczka nadziewana jabłkami z modrą kapustą | ŚREDZKI | I |
KOŁO GOSPODYŃWIEJSKICH SZURKOWO-KRÓLAS W SOSIE Z SZAGOLAMI I ĆWIKŁĄ | GOSTYŃSKI | I |
Koło Gospodyń Wiejskich Dzierzążenko “Dziarskie Babki”-“Krajeńskie klejnoty ze spyrkami i tartuchą” | ZŁOTOWSKI | I |
Koło Gospodyń Wiejskich w Wolsku-Gęś pieczona z jabłkami i suszonymi śliwkami | PILSKI | I |
Koło Gospodyń Wiejskich w Lezionie-Kaczka w pomarańczach z dodatkami | OSTROWSKI | I |
STOWARZYSZENIE “ROZWOJU KOŁA GOSPODYŃ WIEJSKICH I SOŁECTWA TOKARY”-żEBERKA WIEPRZOWE Z SUSZONYMI ŚLIWKAMI W MIODOWEJ GLAZURZE | TURECKI | I |
Koło Gospodyń Wiejskich w Cichej Górze-“Plyndze z gnykiem”, czyli cichogórskie placki ziemniaczane z gulaszem. | NOWOTOMYSKI | I |
Koło Gospodyń Wiejskich w Pomocnie “AleBabki z Pomocna”-” Parzybroda na żeberkach z chipsami z boczku “ | RAWICKI | I |
Koło Gospodyń Wiejskich w Rzuchowie-Kaczka po Rzuchowsku z jabłkiem w sosie wiśniowo-winnym. | KOLSKI | I |
Koło Gospodyń Wiejskich w Fałkowie-Szare kluchy z kapustą | GNIEŹNIEŃSKI | I |
KGW Heliodorowo-Gołąbki z ziemniakami w sosie koperkowym | CHODZIESKI | I |
Koło Gospodyń Wiejskich w Wojciechowie-Roladki z udka kaczki z kapustą w sosie własnym. | JAROCIŃSKI | I |
KGW Wilkowyjki w Wilkowie-PIECZONA PERLICZKA Z ZIEMNIAKAMI SOSEM I BURACZKAMI | SZAMOTULSKI | I |
Koło Gospodyń Wiejskich w Kuźni-Skrzydełka faszerowane grzybami z różami z ziemniaków i bukietem warzyw | PLESZEWSKI | I |
KOŁO GOSPODYŃ WIEJSKICH W JABŁONNIE-“PROSTO Z ZAGRODY – Złote kurczę z nadzieniem podawane z polewką i pyrą” | GRODZISKI | I |
Koło Gospodyń Wiejskich w Jasnym Polu-Golonka z kapuścianą pyrą | KROTOSZYŃSKI | I |
Koło Gospodyń Wiejskich ALE BABKI-GRUDNA-Leśne roladki z kopytkami i pieczonym burakiem | OBORNICKI | I |