Koła Gospodyń Wiejskich zakwalifikowane do II etapu konkursu
NAZWA KGW POWIAT zajęte miejsce w I etapie
Stowarzyszenie Koło Gospodyń Wiejskich w Sławsku-Barszcz na kwaśnicy z suszonymi owocami, suszonymi grzybami i szarymi kluskami KONIŃSKI I
Koło Gospodyń Wiejskich w Olszewie ”Olszewianki ”-Szagówki ziemniaczane okraszone smalcem i wędzonym boczkiem – podane z kiszoną, gotowaną kapustą, zasmażaną na tłuszczu i skwarami oraz wykwintną wieprzowiną. KOŚCIAŃSKI I
Koło Gospodyń Wiejskich w Wirach-Zrazy wołowe z pyzami i modrą kapustą POZNAŃSKI I
KGW Włościejewice-Ługi-,,WIEJSKA PASZTECINA” danie z gęsi ŚREMSKI I
Koło Gospodyń Wiejskich w Lądku-Barszcz zabielany z szarymi kluchami. SŁUPECKI I
Koło Gospodyń Wiejskich “Aktywne Górzanki” -Kaczka pod dziką jabłonią. MIĘDZYCHODZKI I
Koło Gospodyń Wiejskich w Brennie-Kaczka faszerowana z szagówkami i modrą kapustą LESZCZYŃSKI I
Koło Gospodyń Wiejskich Dębicze-Faszerowana kaczka pieczona z jabłkami i żurawiną podana z kopytkami i surówką OSTRZESZOWSKI I
Koło Gospodyń Wiejskich w Słomowie “Słomowianki”-Gęś po wielkopolsku WRZESIŃSKI I
Koło Gospodyń Wiejskich w Niekursku Niekurszczanki-GOŁĄBKI Z DZICZYZNĄ W SOSIE GRZYBOWO-KOPERKOWYM. CZARNKOWSKO-TRZCIANECKI I
Koło Gospodyń Wiejskich w Rychtalu-Wyluzowana kaczka z Bogatej Krainy w nieformalnym związku z szarą kluską i modrą kapustą KĘPIŃSKI I
Koło Gospodyń Wiejskich w Biernatkach-Królik w śmietanie podany z szagówkami i zasmażaną kapustą i kompot z owoców. KALISKI I
Koło Gospodyń Wiejskich Murzynowo Leśne-Kaczka nadziewana jabłkami z modrą kapustą ŚREDZKI I
KOŁO GOSPODYŃWIEJSKICH SZURKOWO-KRÓLAS W SOSIE Z SZAGOLAMI I ĆWIKŁĄ GOSTYŃSKI I
Koło Gospodyń Wiejskich Dzierzążenko “Dziarskie Babki”-“Krajeńskie klejnoty ze spyrkami i tartuchą” ZŁOTOWSKI I
Koło Gospodyń Wiejskich w Wolsku-Gęś pieczona z jabłkami i suszonymi śliwkami PILSKI I
Koło Gospodyń Wiejskich w Lezionie-Kaczka w pomarańczach z dodatkami OSTROWSKI I
STOWARZYSZENIE “ROZWOJU KOŁA GOSPODYŃ WIEJSKICH I SOŁECTWA TOKARY”-żEBERKA WIEPRZOWE Z SUSZONYMI ŚLIWKAMI W MIODOWEJ GLAZURZE TURECKI I
Koło Gospodyń Wiejskich w Cichej Górze-“Plyndze z gnykiem”, czyli cichogórskie placki ziemniaczane z gulaszem. NOWOTOMYSKI I
Koło Gospodyń Wiejskich w Pomocnie “AleBabki z Pomocna”-” Parzybroda na żeberkach z chipsami z boczku “ RAWICKI I
Koło Gospodyń Wiejskich w Rzuchowie-Kaczka po Rzuchowsku z jabłkiem w sosie wiśniowo-winnym. KOLSKI I
Koło Gospodyń Wiejskich w Fałkowie-Szare kluchy z kapustą GNIEŹNIEŃSKI I
KGW Heliodorowo-Gołąbki z ziemniakami w sosie koperkowym CHODZIESKI I
Koło Gospodyń Wiejskich w Wojciechowie-Roladki z udka kaczki z kapustą w sosie własnym. JAROCIŃSKI I
KGW Wilkowyjki w Wilkowie-PIECZONA PERLICZKA Z ZIEMNIAKAMI SOSEM I BURACZKAMI SZAMOTULSKI I
Koło Gospodyń Wiejskich w Kuźni-Skrzydełka faszerowane grzybami z różami z ziemniaków i bukietem warzyw PLESZEWSKI I
KOŁO GOSPODYŃ WIEJSKICH W JABŁONNIE-“PROSTO Z ZAGRODY – Złote kurczę z nadzieniem podawane z polewką i pyrą” GRODZISKI I
Koło Gospodyń Wiejskich w Jasnym Polu-Golonka z kapuścianą pyrą KROTOSZYŃSKI I
Koło Gospodyń Wiejskich ALE BABKI-GRUDNA-Leśne roladki z kopytkami i pieczonym burakiem OBORNICKI I