I ETAP – POWIATOWY

powiat Nazwa zespołu Nazwa potrawy
olecki
ełcki
Koło Gospodyń Wiejskich “Róże z Niedźwiedzkich”   Golonka na pierzynce
gołdapski
węgorzewski
Koło Gospodyń Wiejskich w Juchnajciach
Dziczyzna po mazursku
iławski Koło Gospodyń Wiejskich “Łączy Nas Śliwa” w Śliwie
Śliwiańskie Dzyndzałki 
giżycki
kętrzyński
Koło Gospodyń Wiejskich “Słoneczniki” w Siemkach
Zrazy z dziczyzny
olsztyński
nidzicki
Koło Gospodyń Wiejskich Jesionowianki
Sandacz okraszany koperkiem , pod pierzyką z aksamitnej śmietanki podany z warmińskimi plincami ; surówką z pora, jabłka i marchewki, karmelizowaną marchewką i buraczkiem oraz kompotem z rajskiego sadu
nowomiejski Koło Gospodyń Wiejskich w Piotrowicach Wiejska kaczka z kaszą pęczak i grzybami 
piski Koło Gospodyń Wiejskich w Giętkich
Rybna Rozkosz
bartoszycki
lidzbarski
Koło Gospodyń Wiejskich “Aktywna Wolnica”
Kartacze Warmińskie + surówka 
elbląski
braniewski
Koło Gospodyń Wiejskich w Młynarach 
Kakory ziemniaczane nadziewane różnym farszem z sosem grzybowym 
mrągowski
szczycieński
Koło Gospodyń Wiejskich „Jarzębina” w Cierzpiętach
Wariacja z policzków wołowych
działdowski Stowarzyszenie Koło Gospodyń Wiejskich w Bryńsku   Roladki zwijane z dziczyzny faszerowane kapustą i grzybami
ostródzki Koło Gospodyń Wiejskich w Dziśnitach „Babiniec”
Kartacze z mięsem wieprzowym i skwarkami, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej i marchewki