I ETAP – POWIATOWY
powiat | Nazwa zespołu | Nazwa potrawy |
jędrzejowski | Koło Gospodyń Wiejskich w Korytnicy “Korytniczanki” | Gęś Dziedzica na kupuście z fasolą i ziemniakami |
kielecki | Stowarzyszenie “Koło Gospodyń Wiejskich” Żurawinki | Zupa “Gospodarska” |
sandomierski | Koło Gospodyń Wiejskich w Milczanach | Filet z kaczki z sandomierskimi jabłkami |
pińczowski | Koło Gospodyń Wiejskich w Stawiszycach |
Karkówka pieczona z żurawiną i cebulką |
ostrowiecki | Koło Gospodyń Wiejskich “SKARBCZANIE” w Skarbce | Skarbczański kociołek lasem pachnący |
kazimierski | Koło Gospodyń Wiejskich w Bejscach | Królik w śmietanie w towarzystwie buraka i ziemniaka |
opatowski | Koło Gospodyń Wiejskich w Drygulcu | Kaczka nadziewana kaszą i grzybami z buraczkami ćwikłowymi na ciepło |
skarżyski starachowicki |
Koło Gospodyń i Gospodarzy Wiejskich w Tarczku | Męcybuły |
konecki | Koło Gospodyń Wiejskich w Koliszowach | Żeberka po Koliszowsku pachnące lasem |
buski | Koło Gospodyń Wiejskich Gadawa | Gołąbki z karpiem |
włoszczowski | Stowarzyszenie “Gospodyń z Własnej Woli” | Kapusta Ziemniaczana z Naszej Woli |
staszowski | Koło Gospodyń Wiejskich Czerwona Malina w Kiełczynie | Gołąbki z kaszą i ziemniakami w sosie grzybowym |