I ETAP – POWIATOWY

powiat Nazwa zespołu Nazwa potrawy
jędrzejowski Koło Gospodyń Wiejskich w Korytnicy “Korytniczanki” Gęś Dziedzica na kupuście z fasolą i ziemniakami 
kielecki Stowarzyszenie “Koło Gospodyń Wiejskich” Żurawinki Zupa “Gospodarska” 
sandomierski Koło Gospodyń Wiejskich w Milczanach Filet z kaczki z sandomierskimi jabłkami
pińczowski Koło Gospodyń Wiejskich w Stawiszycach
Karkówka pieczona z żurawiną i cebulką
ostrowiecki Koło Gospodyń Wiejskich “SKARBCZANIE” w Skarbce  Skarbczański kociołek lasem pachnący
kazimierski Koło Gospodyń Wiejskich w Bejscach Królik w śmietanie w towarzystwie buraka i ziemniaka
opatowski Koło Gospodyń Wiejskich w Drygulcu  Kaczka nadziewana kaszą i grzybami z buraczkami ćwikłowymi na ciepło 
skarżyski
starachowicki
Koło Gospodyń i Gospodarzy Wiejskich w Tarczku Męcybuły 
konecki Koło Gospodyń Wiejskich w Koliszowach Żeberka po Koliszowsku pachnące lasem 
buski Koło Gospodyń Wiejskich Gadawa Gołąbki z karpiem 
włoszczowski Stowarzyszenie “Gospodyń z Własnej Woli” Kapusta Ziemniaczana z Naszej Woli 
staszowski Koło Gospodyń Wiejskich Czerwona Malina w Kiełczynie   Gołąbki z kaszą i ziemniakami w sosie grzybowym