Koła Gospodyń Wiejskich zakwalifikowane do II etapu konkursu
NAZWA KGW POWIAT zajęte miejsce w I etapie
Koło Gospodyń Wiejskich Klimontowianki – Pierś z kaczki pieczona z jabłkami i majerankiem, podana z kopytkami i sałatką z pieczonych buraków sandomierski I
Koło Gospodyń Wiejskich ,,KOZAKI” w Grzybowie – KOZACKI BIGOS staszowski I
Koło Gospodyń Wiejsich Kaczyce – Pierogi z kapusty z grzybami wraz z okrasą opatowski I
Koło Gospodyń Wiejskich AKTYWNA BRYNICA – SZARAK NA ŁĄCE kielecki I
Koło Gospodyń Wiejskich w Dzierążni – Kaczka po Dzierąsku pińczowski I
Koło Gosodyń Wiejskich w Smykowie – Wypasiona pieczona kaczka konecki I
Gospodyń Wiejskich “Trębolanki” z Trębowca – Porka psiocha skarżyski i starachowicki I
Stowarzyszenie Koło Gospodyń i Gospodarzy Wiejskich “Balicki Dwór” w Balicach – Kotlety dworskie na kapuście z sosem z grzybów leśnych buski I
Koło Gospodyń Wiejskich w Broniszowie – Indyk po Broniszowsku kazimierski I
Koło Gospodyń Wiejskich w Dołach Biskupich – Tarciok ziemniaczany z sakiewką pod pierzyną i bukietem surówek ostrowiecki I
Koło Gospodyń Wiejskich “Sikoreczki” w Krzcięcicach – Krzcięcicki smakołyk – tulipan z gęsiną jędrzejowski I
Koło Gospodyń Wiejskich w Komparzowie – Gruscok – komparska zupa owocowa z dodatkiem wonnej macierzanki. Zbieranej raną rosą z okraszonymi ziemniaczkami. włoszczowski I