I ETAP – POWIATOWY
powiat | Nazwa zespołu | Nazwa potrawy | |
lubliniecki | Koło Gospodyń Wiejskich Kośmiderki w Kośmidrach | Kośmiderski Schab z kluskami | |
bielski cieszyński |
Koło Gospodyń Wiejskich Porąbka | Kita Pieczona | |
raciborski rybnicki wodzisławski |
Koło Gospodyń Wiejskich w Rudniku -Rudnickie Jabłonki | Bigos Śląski z dziczyzny z kopytkami | |
częstochowski | Koło Gospodyń Wiejskich Karolinki w Kamienicy Polskiej | Doskonałe pieczonki z siadłym mlekiem lub maślanką |
|
myszkowski | Koło Gospodyń Wiejskich Wysoka Lelowska | Kotlet mielony z baraniny | |
będziński zawierciański |
Koło Gospodyń Wiejskich w Irządzach |
Pierogi z pstrągiem | |
kłobucki | Koło Gospodyń Wiejskich Borowe | Borowska Karkówka pod pierzynka z maślanymi kluskami oraz kapustą | |
żywiecki | Koło Gospodyń Wiejskich w Jeleśni | Pieczeń barania spode pilska, kluski z tarcizny, kapusta kwaśna z fazolą | |
gliwicki tarnogórski |
Koło Gospodyń Wiejskich w Karchowicach |
Czorne Złoto-Krupa w cieście |