Koła Gospodyń Wiejskich zakwalifikowane do II etapu konkursu |
NAZWA KGW |
POWIAT |
zajęte miejsce w I etapie |
KGW w Smolnicy – Karczek po smolnicku |
gliwicki |
I |
KGW Bestwinianki – Sznycel rybny z siupryzą na sztuchance z kiszoną kapustą |
bielski |
I |
KGW Ligota Woźnicka – Ciapkapusta z mięsem |
lubliniecki |
I |
KGW w Widzowie “Widzowianki” – Dzik w kruszynce |
częstochowski |
I |
KGW Istebnianki – Maćki w kapuśnicy |
cieszyński |
I |
KGW w Woli Libertowskiej – „Potrawa z Woli Libertowskiej” |
zawierciański |
I |
KGW w Puszczewie – Goleń wołowa z kością, duszona w winie z młodą kapustą i szparagami |
kłobucki |
I |
KGW Mysłowianki w Mysłowie – Golonka Mysłowskiego Chłopa |
myszkowski |
I |
KGW w Pyrzowicach – Ciaperkapusta (mieszana kapusta) z kotletem mielonym |
tarnogórski |
I |