I ETAP – POWIATOWY

powiat Nazwa zespołu Nazwa potrawy
lubliniecki Koło Gospodyń Wiejskich  Kośmiderki w Kośmidrach Kośmiderski Schab z kluskami  
bielski
cieszyński
Koło Gospodyń Wiejskich Porąbka Kita Pieczona 
raciborski
rybnicki
wodzisławski
Koło Gospodyń Wiejskich w Rudniku -Rudnickie Jabłonki Bigos Śląski z dziczyzny z kopytkami
częstochowski Koło Gospodyń Wiejskich Karolinki w Kamienicy Polskiej Doskonałe pieczonki z siadłym mlekiem lub maślanką
myszkowski Koło Gospodyń Wiejskich Wysoka Lelowska  Kotlet mielony z baraniny 
będziński
zawierciański
Koło Gospodyń Wiejskich w Irządzach
Pierogi z pstrągiem 
kłobucki Koło Gospodyń Wiejskich Borowe Borowska Karkówka pod pierzynka z maślanymi kluskami oraz kapustą 
żywiecki Koło Gospodyń Wiejskich w Jeleśni Pieczeń barania spode pilska, kluski z tarcizny, kapusta kwaśna z fazolą 
gliwicki
tarnogórski
Koło Gospodyń Wiejskich w Karchowicach
Czorne Złoto-Krupa w cieście