Koła Gospodyń Wiejskich zakwalifikowane do II etapu konkursu
NAZWA KGW POWIAT zajęte miejsce w I etapie
KGW w Smolnicy – Karczek po smolnicku gliwicki I
KGW Bestwinianki – Sznycel rybny z siupryzą na sztuchance z kiszoną kapustą bielski I
KGW Ligota Woźnicka – Ciapkapusta z mięsem lubliniecki I
KGW w Widzowie “Widzowianki” – Dzik w kruszynce częstochowski I
KGW Istebnianki – Maćki w kapuśnicy cieszyński I
KGW w Woli Libertowskiej – „Potrawa z Woli Libertowskiej” zawierciański I
KGW w Puszczewie – Goleń wołowa z kością, duszona w winie z młodą kapustą i szparagami kłobucki I
KGW Mysłowianki w Mysłowie – Golonka Mysłowskiego Chłopa myszkowski I
KGW w Pyrzowicach – Ciaperkapusta (mieszana kapusta) z kotletem mielonym tarnogórski I