I ETAP – POWIATOWY

powiat Nazwa zespołu Nazwa potrawy
gdański Kółko Rolnicze – Koło Gospodyń Wiejskich w Koźlinach Kaczka z klinikami krajanymi
lęborski
słupski
Koło Gospodyń Wiejskich w Mostach Kaczka faszerowana z sosem żurawinowym 
kartuski Kółko Rolnicze – Koło Gospodyń Wiejskich w Sławkach
Gãsi cëc z upiekłą krëszką [Pierś z gęsi z pieczoną gruszką]
sztumski Koło Gospodyń Wiejskich Sztumska Wieś   Kassler w sosie śmietanowym z kluskami z dyni i pruskimi buraczkami 
starogardzki Koło Gospodyń Wiejskich Siwiałka “Zjawiskowe Gadziny” Szczupak faszerowany
chojnicki Koło Gospodyń Wiejskich „ZielonoHuckie Białki„  Dania z gęsi 
kwidzyński Koło Gospodyń Wiejskich w Tychnowach  Golonka w piwie z powiślańskimi jabłkami z kaszą gryczaną z dodatkiem kapusty z kminkiem i jabłkami 
bytowski Koło Gospodyń Wiejskich “Borowianki” w Borowym Młynie  Skòczny trus 
człuchowski Koło Gospodyń Wiejskich w Sokolu  Janosikowe przysmaki 
malborski
nowodworski
tczewski

Koło Gospodyń Wiejskich Solnica  
 
Kaczy rosół z pulpecikami
kościerski Kaszubskie Stowarzyszenie Agroturystyczne “Kościerska Chata”   Zupa rybna z ziemniakami – Rebionka z bulwami 
pucki
wejherowski
Kółko Rolnicze – Koło Gospodyń Wiejskich “STOWARZYSZENIE KOBIET”   Pstrąg pod pierzynką darów lasu