Koła Gospodyń Wiejskich zakwalifikowane do II etapu konkursu |
NAZWA KGW |
POWIAT |
zajęte miejsce w I etapie |
Kólko Rolnicze – Koło Gospodyń Wiejskich w Miłobądzu – Bliniec/mandach |
tczewski |
I |
Koło Gospodyń Wiejskich w Sierakowicach Sercem Podszyte – Rumiana przepiórka z musem pietruszkowym |
kartuski |
I |
Kółko Rolnicze Koło Gospodyń Wiejskich w Przetoczynie – Klopsiki z pomuchla (z dorsza) |
wejherowski |
I |
Koło Gospodyń Wiejskich w Krępie Kaszubskiej – Ratatuj |
lęborski |
I |
Koło Gospodyń Wiejskich w Jęcznikach Wielkich – Mięsny specjał z Jęcznik |
człuchowski |
I |
Koło Gospodyń Wiejskich we Wdzie – Zupa: Czernina , czyli czarna polewka |
starogardzki |
I |
Stowarzyszenie dla wsi Lubieszewo i nie tylko – Żeberka po żuławsku |
nowodworski |
I |
Koło Gospodyń Wiejskich “Borowianki” w Borowym Młynie – Borowska kaczka nadziewana kaszubskim złotem |
bytowski |
I |
Koło Gospodyń Wiejskich w Zielonej Chocinie ”Chocinianki” – Pierś z kaczki na kapuście czerwonej podana z ciszką ziemniaczaną |
chojnicki |
I |