I ETAP – POWIATOWY
powiat | Nazwa zespołu | Nazwa potrawy |
gdański | Kółko Rolnicze – Koło Gospodyń Wiejskich w Koźlinach | Kaczka z klinikami krajanymi |
lęborski słupski |
Koło Gospodyń Wiejskich w Mostach | Kaczka faszerowana z sosem żurawinowym |
kartuski | Kółko Rolnicze – Koło Gospodyń Wiejskich w Sławkach |
Gãsi cëc z upiekłą krëszką [Pierś z gęsi z pieczoną gruszką] |
sztumski | Koło Gospodyń Wiejskich Sztumska Wieś | Kassler w sosie śmietanowym z kluskami z dyni i pruskimi buraczkami |
starogardzki | Koło Gospodyń Wiejskich Siwiałka “Zjawiskowe Gadziny” | Szczupak faszerowany |
chojnicki | Koło Gospodyń Wiejskich „ZielonoHuckie Białki„ | Dania z gęsi |
kwidzyński | Koło Gospodyń Wiejskich w Tychnowach | Golonka w piwie z powiślańskimi jabłkami z kaszą gryczaną z dodatkiem kapusty z kminkiem i jabłkami |
bytowski | Koło Gospodyń Wiejskich “Borowianki” w Borowym Młynie | Skòczny trus |
człuchowski | Koło Gospodyń Wiejskich w Sokolu | Janosikowe przysmaki |
malborski nowodworski tczewski |
Koło Gospodyń Wiejskich Solnica |
Kaczy rosół z pulpecikami |
kościerski | Kaszubskie Stowarzyszenie Agroturystyczne “Kościerska Chata” | Zupa rybna z ziemniakami – Rebionka z bulwami |
pucki wejherowski |
Kółko Rolnicze – Koło Gospodyń Wiejskich “STOWARZYSZENIE KOBIET” | Pstrąg pod pierzynką darów lasu |