Koła Gospodyń Wiejskich zakwalifikowane do II etapu konkursu
NAZWA KGW POWIAT zajęte miejsce w I etapie
Koło Gospodyń Wiejskich Rakowianki w Rakówku – Kiszka ziemniaczana suwalski I
Koło Gospodyń Wiejskich w Pieńczykowie – Babka ziemniaczana grajewski I
Koło Gospodyń Wiejskich w Przystawańcach – KLECKYNĖ sejneński I
Koło Gospodyń Wiejskich Kobylińskie Maczki – Pijak w słoninie wysokomazowiecki I
Koło Gospodyń Wiejskich w Karakulach – Salceson “Babuni” pieczony z podrobów białostocki I
Koło Gospodyń Wiejskich Nadbużanki w Mielniku – Talarki z Buga siemiatycki I
Koło Gospodyń Wiejskich “BONA” w Brańsku – Ossobuco z rogacza pieczone w sosie czosnkowo-jałowcowym na runie leśnym z ziemniaczkami. bielski I
Koło Gospodyń Wiejskich Dobry Las – Gulon z Jełoźec łomżyński I
Koło Gospodyń Wiejskich w Narwi – Babka “Hopka” hajnowski I
Koło Gospodyń Wiejskich w Szczodruchach – Chłopskie roladki wołowe zambrowski I
Koło Gospodyń Wiejskich ,,Zabielanki” w Zabielu – Faszerowany szczupak z Biebrzy w lekkiej galaretce podany z sosem tatarskim moniecki I
Koło Gospodyń Wiejskich w Szczebrze – Soczewiaki augustowski I
Koło Gospodyń Wiejskich w Rogienicach Wielkich – Babka ziemniaczana kolneński I