I ETAP – POWIATOWY

powiat Nazwa zespołu Nazwa potrawy
wysokomazowiecki Koło Gospodyń Wiejskich HERBASIANKI  Kaczka z Kaczyna
bielski
hajnowski
siemiatycki
Koło Gospodyń Wiejskich w Narwii   Kolorowa gołębica 
kolneński
łomżyński
Koło Gospodyń Wiejskich Dobry Las  Zaguby po Kurpiowsku nadziewane mięsem , okraszone skwarkani , podane z kapustą z beczki 
suwalski Koło Gospodyń Wiejskich “Sami Swoi”   Babie uszy w 4 smakach ( sos z pokrzywy, sos z grzybów leśnych, z okrasą, z masełkiem czosnkowym)  
moniecki Koło Gospodyń Wiejskich “Kreatywne Czechowianki”  Gołąbki z karpia  
białostocki Koło Gospodyń Wiejskich “Olmoncianki” Polędwiczki wieprzowe z podlaskiego stołu 
sejneński Koło Gospodyń Wiejskich w Przystawańcach  DZUKU SMAKALAS 
grajewski Koło Gospodyń Wiejskich w Kielianach 
Szary barszcz z ziemniakami 
augustowski
sokólski
Koło Gospodyń Wiejskich w Skieblewie Pierogi ze szczupakiem i sosem kurkowym 
zambrowski Koło Gospodyń Wiejskich w Podłatkach Dużych “Łatki”   Schab z kością w zieleninie z sosem z grzybów leśnych