I ETAP – POWIATOWY
powiat | Nazwa zespołu | Nazwa potrawy |
wysokomazowiecki | Koło Gospodyń Wiejskich HERBASIANKI | Kaczka z Kaczyna |
bielski hajnowski siemiatycki |
Koło Gospodyń Wiejskich w Narwii | Kolorowa gołębica |
kolneński łomżyński |
Koło Gospodyń Wiejskich Dobry Las | Zaguby po Kurpiowsku nadziewane mięsem , okraszone skwarkani , podane z kapustą z beczki |
suwalski | Koło Gospodyń Wiejskich “Sami Swoi” | Babie uszy w 4 smakach ( sos z pokrzywy, sos z grzybów leśnych, z okrasą, z masełkiem czosnkowym) |
moniecki | Koło Gospodyń Wiejskich “Kreatywne Czechowianki” | Gołąbki z karpia |
białostocki | Koło Gospodyń Wiejskich “Olmoncianki” | Polędwiczki wieprzowe z podlaskiego stołu |
sejneński | Koło Gospodyń Wiejskich w Przystawańcach | DZUKU SMAKALAS |
grajewski | Koło Gospodyń Wiejskich w Kielianach |
Szary barszcz z ziemniakami |
augustowski sokólski |
Koło Gospodyń Wiejskich w Skieblewie | Pierogi ze szczupakiem i sosem kurkowym |
zambrowski | Koło Gospodyń Wiejskich w Podłatkach Dużych “Łatki” | Schab z kością w zieleninie z sosem z grzybów leśnych |