I ETAP – POWIATOWY

powiat Nazwa zespołu Nazwa potrawy
rzeszowski Koło Gospodyń Wiejskich w Łowisku   Żeberka w kapuście kiszonej  
tarnobrzeski Koło Gospodyń Wiejskich w Dymitrowie Małym 
Pieczeń wieprzowa nadziewana boczkiem
mielecki Koło Gospodyń Wiejskich w Żarówce
Owarzanka po Żarowsku
jasielski Koło Gospodyń Wiejskich w Kunowej  Pyzy z mięsem, czosnkiem niedźwiedzim i sosem grzybowym 
ropczycko-sędziszowski
dębicki
strzyżowski
Stowarzyszenie Dębowa Razem w Dębowej Pierogi z mięsem w zupie grzybowej  
krośnieński Koło Gospodyń Wiejskich “Dolnoposadzanki” w Rymanowie  Biały barszcz na serwatce 
kolbuszowski Koło Gospodyń Wiejskich w Komorowie “Komorowianki”  Chrzanówka wielkanocna 
przeworski Koło Gospodyń Wiejskich Jawornik Polski Kiszka zapiekana w kapuście 
sanocki Koło Gospodyń Wiejskich w Wujskiem
Kisełycia
leżajski
łańcucki
Koło Gospodyń Wiejskich w Judaszówce
Zakręcony obiad z górnej półki czyli roladki rozmaite w sosie własnym podane z proziakami Ewy 
brzozowski Koło Gospodyń Wiejskich w Przysietnicy  Królik Św. Marcina 
jarosławski Koło Gospodyń Wiejskich w Miękiszu Nowym “Dwójki lwowskie z boczkiem”
niżański
stalowowolski
Koło Gospodyń Wiejskich Przędzelanki w Przędzelu  Przysmak gospodarza z deserem gospodyni 
lubaczowski Koło Gospodyń Wiejskich w Płazowie  Karpik podwędzany, roztoczańskim żurkiem zalany 
bieszczadzki
leski
Koło Gospodyń Wiejskich Malinki w Brelikowie   Potwar bojkowski według Malinek z Brelikowa
przemyski Koło Gospodyń Wiejskich Leszczawie Dolnej
Karczek z dzika z plackami ziemniaczanymi i sosem z grzybów leśnych