Koła Gospodyń Wiejskich zakwalifikowane do II etapu konkursu
NAZWA KGW POWIAT zajęte miejsce w I etapie
KGW w Brzegach Dolnych – Kiszka kresowa bieszczadzki I
KGW w Wadowicach Górnych – Królik w cieście mielecki I
KGW w Szwedach Szwedowianki – Szwedzik niżański I
KGW w Nagórzanach “Nagórzanki” – Staropolski żurek na zakwasie z prawdziwkami sanocki I
KGW w Gorliczynie II – Barszcz czerwony na zakwasie z krokietem przeworski I
KGW w Starych Oleszycach – Rosół z kołdunami lubaczowski I
KGW w Pilchowie – Pierogi po litewsku stalowowolski I
KGW w Orzechowcach – Gołąbki z ziemniaków z cebulką przemyski I
KGW w Długiem – Pierogi niedźwiedzie krośnieński I
KGW Klęczany – Pierogi po byku w cebulowej otopce ropczycko – sędziszowski I
KGW w Judaszówce – Apetyczna i klasyczna chrupiaca z zewnatrz i soczysta w środku kaczka lasowiacka podana z sosem żurawinowym leżajski I
Stowarzyszenie Gospodyń Wiejskich Gminy Trzebownisko – Świeżonka na podkarpackim proziaku rzeszowski I
KGW Hucina – Kapusta ziemniaczana z grochem kolbuszowski I
KGW we Wrzawach “Wrzawianki” – Zupa krem fasolowa na żeberku z domowymi kluseczkami tarnobrzeski I
KGW Jankowiczanki w Jankowicach – Barszcz ukraiński jarosławski I
KGW Czerwone Korale w Wydrnej – Jaskowe ziemniaki brzozowski I
KGW w Warzycach – Warzycka zupa cebulowa jasielski I