Koła Gospodyń Wiejskich zakwalifikowane do II etapu konkursu | ||
NAZWA KGW | POWIAT | zajęte miejsce w I etapie |
KOŁO GOSPODYŃ WIEJSKICH W MELANOWIE “MELANOWIANKI” – Polędwiczka wieprzowa saute z sosem śliwkowo-cynamonowym serwowana z kaszotto warzywnym | garwoliński | I |
KOŁO GOSPODYŃ WIEJSKICH “GÓRNIANKI” W BIESZKOWIE GÓRNYM – Pieczona kaczka w dyni i buraczkach | szydłowiecki | I |
KOŁO GOSPODYŃ WIEJSKICH W LESZCZYDOLE STARYM – Pyzy tarte nadziewane | wyszkowski | I |
Koło Gospodyń Wiejskich w Karwaczu – “Król Karwacza” | przasnyski | I |
Koło Gospodyń w Bobinie Wielkim – Gulasz z wyrazistym smakiem lasu podany z kaszą gryczaną i buraczkami oraz kompotem z owoców leśnych | makowski | I |
Koło Gospodyń Wiejskich w Borowicach ,,Wesołe Babeczki ” – Borowicki bigos na gęsinie | płocki | I |
Koło Gospodyń Wiejskich w Ruskowie Ruskowianki – Nadbużański zawijaniec weselny | łosicki | I |
KOŁO GOSPODYŃ WIEJSKICH NIE MA LIPY W GZOWICACH – Zawijaniec z kaszą gryczaną i grzybami | radomski | I |
Koło Gospodyń Wiejskich w Sikorach – Klepace | sokołowski | I |
Koło Gospodyń Wiejskich ,,Babeczki z Rybna” – Zupa jabłkowo-chrzanowa z chipsami z kiełbasy regionalnej | sochaczewski | I |
Koło Gospodyń Wiejskich w Chmielewie Aktywne Kobiety – Chłopskie jadło po chmielewsku, czyli duszone żeberka po wiejsku z kładziokami i surówką | kozienicki | I |
KOŁO GOSPODYŃ WIEJSKICH W ZABIELU – Zupa z lebiody (komosy) z pampuchem drożdżowym gotowanym z nadzieniem serowym | ostrołęcki | I |
Koło Gospodyń Wiejskich Dziarskie Babki Kocerany – “Czarne na białym” czyli białe kluchy pod sosem żołądkowym przygotowanym na jabłkach i miodzie | grójecki | I |
Koło Gospodyń Wiejskich w Sobieniach Biskupich – Żur | otwocki | I |
Koło Gospodyń Wiejskich “Malinowe Usta” Kęczewo – Marchwianka z zacierkami po kęczewsku | mławski | I |
Koło Gospodyń Wiejskich Borek Czarniński – Leśne szaleństwo – pierogi z kurkami | miński | I |
Koło Gospodyń Wiejskich w Majdanie – Pyza wędrowniczka | wołomiński | I |
KOŁO GOSPODYŃ WIEJSKICH PRZERADZ WIELKI – Kaczka pieczona | żurominski | I |
Koło Gospodyń Wiejskich w Pniewie “Pniewianki” – Kotlety z kaszy gryczanej z grzybami | pułtuski | I |
Koło Gospodyń Wiejskuch “Dziewulanki” – Kiszka ziemniaczana | siedlecki | I |
KOŁO GOSPODYŃ WIEJSKICH “ZOFIANKA” ŻELEŹNIKI – Baba ziemniaczana z boczkiem, polana sosem kurkowym w towarzystwie surówki z czerwonej kapusty, podana na liściach babki lancetowatej | węgrowski | I |
Koło Gospodyń Wiejskich w Chmielewie – Kaczka pieczona podawana z domowym sosem wiśniowym | ostrowski | I |
KOŁO GOSPODYŃ WIEJSKICH “TERAZ MY” – PIEROGI Z KAPUSTĄ I ZIEMNIAKAMI | lipski | I |
Koło Gospodyń Wiejskich “Koziczki” Budy Kozickie – Poezja tradycji i natury | gostyniński | I |
Koło Gospodyń Wiejskich w Radomce “Radomianki” – Ziemniaki po chłopsku pod pierzynką z kiszoną kapustą | ciechanowski | I |
KOŁO GOSPODYŃ WIEJSKICH SZAPSK “MY KOBIETY” – SZAPSKA KACZKA DZIWACZKA | płoński | I |
Koło Gospodarzy i Gospodyń Wiejskich Sokulanka – Placki buraczane cukrowe i ćwikłowe popijane kiszoną herbatą na soku z brzozy | żyrardowski | I |
KOŁO GOSPODYŃ WIEJSKICH ROPUCH – Przysmak nasielski | nowodworski | I |
Koło Gospodyń Wiejskich po Sąsiedzku w Białyszewie – Frykadelki ziemniaczane z mięsnym farszem, puree z selera i sałatką z kiszonych ogórków | sierpecki | I |