I ETAP – POWIATOWY
powiat | Nazwa zespołu | Nazwa potrawy |
żagański | Koło Gospodyń Wiejskich w Łozach | Zrazy wołowe z kapustą, podane z kotletami ziemniaczanymi z grzybami |
krośnieński żarski |
Koło Gospodyń Wiejskich w Kosarzynie | Karp w borowikach naszej Anieli |
nowosolski wschowski |
Koło Gospodyń Wiejskich Kandlewianki | Pyzy Kandlewskie nadziewane mięsem z dzika w sosie pieczarkowym |
gorzowski strzelecko-drezdenecki |
Koło Gospodyń Wiejskich “Stokrotki” w Buszowie | Jeleń w Borowikach |
międzyrzecki sulęciński słubicki |
Koło Gospodyń Wiejskich Muszkowianki |
Indyczka nadziewana pieczarkami, pieczona w towarzystwie słodkiej gruszki i renety |
zielonogórski świebodziński |
Koło Gospodyń Wiejskich Żelechów |
Królik w sosie śmietanowo-warzywnym z opalanymi ziemniakami |