I ETAP – POWIATOWY

powiat Nazwa zespołu Nazwa potrawy
żagański Koło Gospodyń Wiejskich w Łozach  Zrazy wołowe z kapustą, podane z kotletami ziemniaczanymi z grzybami 
krośnieński
żarski
Koło Gospodyń Wiejskich w Kosarzynie   Karp w borowikach naszej Anieli 
nowosolski
wschowski
Koło Gospodyń Wiejskich Kandlewianki Pyzy Kandlewskie nadziewane mięsem z dzika w sosie pieczarkowym 
gorzowski
strzelecko-drezdenecki
Koło Gospodyń Wiejskich “Stokrotki” w Buszowie  Jeleń w Borowikach
międzyrzecki
sulęciński
słubicki

Koło Gospodyń Wiejskich Muszkowianki

Indyczka nadziewana pieczarkami, pieczona w towarzystwie słodkiej gruszki i renety 
zielonogórski
świebodziński
Koło Gospodyń Wiejskich Żelechów
Królik w sosie śmietanowo-warzywnym z opalanymi ziemniakami