I ETAP – POWIATOWY
powiat | Nazwa zespołu | Nazwa potrawy |
tomaszowski | Koło Gospodyń Wiejskich Bełżec I | Pierogi z kaczką z sosem wiśniowo-żurawinowym |
łęczyński | Koło Gospodyń Wiejskich “Dąbrowa” w Dąbrowie | Parowańce z jagodami |
janowski | Koło Gospodyń Wiejskich w Stojeszynie Pierwszym | Szlachecki przysmak z Lubelszczyzny |
krasnostawski | Koło Gospodyń Wiejskich w Łopienniku Dolnym Kolonia | Kulki “fusier” z sosem mięsnym oraz pesto z łobody |
lubartowski | Koło Gospodyń Wiejskich “Rokitno bez granic” w Rokitnie | Salceson |
radzyński | Koło Gospodyń Wiejskich “Przegalinianki” w Przegalinach Dużych | Schab faszerowany |
lubelski | Koło Gospodyń Wiejskich Aktywne w Bychawie | Udziec gęsi z sosem śliwkowym na pierogu gryczanym z modrą kapustą |
puławski | Koło Gospodyń Wiejskich w Skokach | Kaczka “Dobrze nadziana” |
bialski | Koło Gospodyń Wiejskich Grabanowskie Pokolenie na Obcasach w Grabanowie | Pierogi z gęsiną i suszoną śliwką podane na chmurze musu rabarbarowego w towarzystwie surówki |
chełmski | Koło Gospodyń Wiejskich “Na Dolince” w Kumowie Majorackim | Kotlet z dzika z sosem grzybowym i kaszą |
opolski | Kępianki w Kępie Gosteckiej | Szczupak po Kępsku |
świdnicki | Koło Gospodyń Wiejskich Janowiczanki | Zawijas Lubelski |
łukowski | Koło Gospodyń Wiejskich Sosenki w Nowym Staninie | Piramidki z mięsem i kaszą na leśnych kurkach |
rycki | Koło Gospodyń Wiejskich we Wrzosówce | Staropolskie kotleciki sikane z parzybrodą i sałatką z pieczonych buraków |
kraśnicki | Koło Gospodyń Wiejskich Huta Józefów | Gulasz z dzika z pazibrodą i surówką |
zamojski | Koło Gospodyń Wiejskich w Wolce Nieliskiej | Kurczaczek w pszenicy |
włodawski | Koło Gospodyń Wiejskich w Sobiborze |
Dary Sobiborskich Lasów |
biłgorajski | Koło Gospodyń Wiejskich “Pod Olchą” w Olszance | Mielone inaczej |
hrubieszowski | Koło Gospodyń Wiejskich w Modryniu kolonii | Łopatka z kością w cieście pieczona w piecu chlebowym |
parczewski | Koło Gospodyń Wiejskich “Drużyna sprzed Olszyny” | Udziec indyka wronimi uszami i kapustą kiszoną faszerowany, pieczony pod pierzynką z masła, podany z gamzą ziemniaczaną pod skwarkami i ogórkiem kiszonym |