Koła Gospodyń Wiejskich zakwalifikowane do II etapu konkursu
NAZWA KGW POWIAT zajęte miejsce w I etapie
Koło Gospodyń Wiejskich “Wałowianki” z Wałowic – Szczawiówka z dzikiego szczawiu z jajkiem opolski I
Koło Gospodyń Wiejskich Rzeczyca Księża – Pierekaczewnik z Rzeczycy Księżej kraśnicki I
Koło Gospodyń Wiejskich w Kosmowie – Chleb-placek babci Ani hrubieszowski I
Koło Gospodyń Wiejskich w Toczyskach – Dziczyzna duszona w ziołach łukowski I
Koło Gospodyń Wiejskich w Zagrodach – Pstrąg pieczony w ziołach podany z chipsami z babki lancetowatej oraz kaparami z mniszka lekarskiego i pestem z czosnku niedźwiedziego puławski I
Koło Gospodyń Wiejskich w Działyniu – Pan Karp na zielonej polanie parczewski I
Koło Gospodyń Wiejskich Swojaki w Tarzymiechach Trzecich – Soczysta pierś kaczki z paluchami kulaszy w towarzystwie sosów krasnostawski I
Koło Gospodyń Wiejskich “Kromeczki” w Pełczynie – PIEROGI PEŁCZYŃSKIE świdnicki I
Koło Gospodyń Wiejskich SADOWIANKI w Sadach – Kura po sadowiańsku zamojski I
Koło Gospodyń Wiejskich w Zamchu – Kurdybały biłgorajski I
KGW Gospodarne Dominiczanki Dominiczyn – Gryczaki z sosem grzybowym włodawski I
Koło Gospodyń Wiejskich w Górce Lubartowskiej – Łoboda z kaszą gryczaną po górecku lubartowski I
Koło Gospodyń Wiejskich w Potoku Wielkim – Gęś pieczona w naszym stylu janowski I
Koło Gospodyń Wiejskich Piszczac Kolonia “Dworzanki” – Tartun dworski bialski I
Koło Gospodyń Wiejskich MARYNIÓW w Maryniowie – Krupniczek PODgrzybkiem łęczyński I
Koło Gospodyń Wiejskich “Perełki Roztoczańskie” w Oseredku – Gęsina w słodkiej kapuście tomaszowski I
Koło Gospodyń Wiejskich w Snopkowie – Zupa -Szałajda lubelski I
Koło Gospodyń Wiejskich “Leśniczanki” w Politówce – Pierogi Tereski po Leśniowsku chełmski I
Koło Gospodyń Wiejskich w Nowej Dąbi – Marchwianka rycki I