I ETAP – POWIATOWY
powiat | Nazwa zespołu | Nazwa potrawy |
górowski, średzki, trzebnick i wołowski | Koło Gospodyń Wiejskich w Ligocie Pięknej | Regionalny karp zapiekany z kaszą i borowikami |
milicki oleśnicki |
Koło Gospodyń Wiejskich w Nowym Dworze “Dworzanki” | Dworskie smaki-rosół z bażanta |
oławski | Koło Gospodyń Wiejskich w Wójcicach | Tradycyjny pasztet z kaczki z dodatkami i domowym wiejskim wójcickim chlebem |
dzierżoniowski wałbrzyski |
Koło Gospodyń Wiejskich Oleszna | Przekładana karkówka z mamałygą |
jaworski kamiennogórski karkonoski |
Koło Gospodyń Wiejskich “Niezłe Ziółko” w Uniemyślu | Duszona gęsina z serowymi kopytkami na zielono |
legnicki | Koło Gospodyń Wiejskich “Jarzębina” Jakuszów | Comber jagnięcy z kapusta |
strzeliński wrocławski |
Koło Gospodyń Wiejskich w Borowie | Kaczka nadziewana podrobami z pieczonymi ziemniaczkami i zasmażaną kapustą |
ząbkowicki | Koło Gospodyń Wiejskich w Laskach | Roladki z królika na kurkowej chmurce |
bolesławiecki lubański lwówecki zgorzelecki złotoryjski |
Koło Gospodyń Wiejskich Lipowianki w Nawojowie Śląskim | Ziemniaczki nadziane kozimi kopytkami z pieczenicą skoczną w pierzynce lipowej |
świdnicki | Koło Gospodyń Wiejskich w Miłochowie | Topinamburowe wariacje z Miłochowa |
kłodzki | Koło Gospodyń Wiejskich Boguszyn | Konopoły Boguszyńskie |
głogowski lubiński polkowicki |
Koło Gospodyń Wiejskich Kluczowianki w Kluczach | Schab w borowikach |