I ETAP – POWIATOWY

powiat Nazwa zespołu Nazwa potrawy
górowski, średzki, trzebnick i wołowski Koło Gospodyń Wiejskich w Ligocie Pięknej Regionalny karp zapiekany z kaszą i borowikami
milicki
oleśnicki
Koło Gospodyń Wiejskich w Nowym Dworze “Dworzanki”   Dworskie smaki-rosół z bażanta
oławski Koło Gospodyń Wiejskich w Wójcicach   Tradycyjny pasztet z kaczki z dodatkami i domowym wiejskim wójcickim chlebem 
dzierżoniowski
wałbrzyski
Koło Gospodyń Wiejskich Oleszna   Przekładana karkówka z mamałygą 
jaworski
kamiennogórski
karkonoski
Koło Gospodyń Wiejskich “Niezłe Ziółko” w Uniemyślu  Duszona gęsina z serowymi kopytkami na zielono 
legnicki Koło Gospodyń Wiejskich “Jarzębina” Jakuszów   Comber jagnięcy z kapusta 
strzeliński
wrocławski
Koło Gospodyń Wiejskich w Borowie Kaczka nadziewana podrobami z pieczonymi ziemniaczkami i zasmażaną kapustą 
ząbkowicki Koło Gospodyń Wiejskich w Laskach  Roladki z królika na kurkowej chmurce 
bolesławiecki
lubański
lwówecki
zgorzelecki
złotoryjski
Koło Gospodyń Wiejskich Lipowianki w Nawojowie Śląskim Ziemniaczki nadziane kozimi kopytkami z pieczenicą skoczną w pierzynce lipowej 
świdnicki Koło Gospodyń Wiejskich w Miłochowie  Topinamburowe wariacje z Miłochowa 
kłodzki Koło Gospodyń Wiejskich Boguszyn  Konopoły Boguszyńskie 
głogowski
lubiński
polkowicki
Koło Gospodyń Wiejskich Kluczowianki w Kluczach  Schab w borowikach