I ETAP – POWIATOWY

powiat Nazwa zespołu Nazwa potrawy
nakielski Koło Gospodyń Wiejskich Anieliny Berce z Dynią
mogileński Koło Gospodyń Wiejskich Młyny-Młynice  Pieczona dziczyzna serwowana z trzema sosami 
brodnicki Koło Gospodyń Wiejskich Brzozie  Kaczka z wiejskiej zagrody nadziewana sianem 
grudziądzki Koło Gospodyń Wiejskich “BOROWIANKI” w Białym Borze k/Grudziądza   Królik po Grudziądzku 
chełmiński Koło Gospodyń Wiejskich w Stolnie
Udko kaczki faszerowane w sosie śliwkowym z kopytkami i sałatką z czerwonej kapusty 
świecki Koło Gospodyń Wiejskich Pruszcz  Polędwica z jelenia w sosie myśliwskim w ziołach na pure z selera 
aleksandrowski Koło Gospodyń Wiejskich “Łowiczanki” z Łowiczka Udko kacze karmelizowane w sosie żurawinowym podane z klapaczami 
bydgoski Koło Gospodyń Wiejskich Żołędowo 
Dziczek pod dębem 
toruński Koło Gospodyń Wiejskich Ziemi Starotoruńskiej w Przysieku  Gęsina w sosie śliwkowo- cebulowo-miodowym, kluseczki, buraczki
tucholski Koło Gospodyń Wiejskich w Łyskowie  Pasztet z królika 
włocławski Klub Gospodyń Wyjątkowych w Skrzynkach
Wyjątkowy Kociołek Rozmaitości z Jeziora i Lasu
lipnowski Koło Kobiet Rachcin  Policzki wieprzowe na musie mirabelkowym 
wąbrzeski Koło Gospodyń Wiejskich Jezioranki w Ostrowie Karkówka z warzywami po Ostrowsku z sałatką warzywną 
inowrocławski Koło Gospodyń Wiejskich w Kłopocie Gołąbki z gęsiną na kremie selerowo-chrzanowym z sosem porzeczkowym 
żniński Koło Gospodyń Wiejskich w Mamliczu
Farsze Pod Pierzynką
rypiński Koło Gospodyń Wiejskich w Dylewie  Gęś pieczona z nadzieniem 
radziejowski Koło Gospodyń Wiejskich Opatowice
Glazurowana w miodzie pierś z kaczki z pieczonym jabłkiem i kluseczkami
golubsko-dobrzyński Koło Gospodyń Wiejskich we Wrockach   Gęsina konfitowana z pieczonymi ziemniakami i modrą kapustą 
sępoleński Koło Gospodyń Wiejskich w Dąbrówce
Pierogi z kaczki w owocowych sosach