Finał Bitwy Regionów 2021 za nami!
Skala emocji była szeroka! Od stresu po łzy szczęścia. Dziękujemy wszystkim za udział – było wspaniale!
Zapachy, kolory, śpiew i taniec – tak w kilku słowach można opisać ostatnią sobotę, podczas której 16 Kół Gospodyń Wiejskich stoczyło bój o najlepszą potrawę regionalną!
Poznajcie laureatów edycji 2021:
I miejsce – KGW w Durągu (warmińsko-mazurskie) za dzyndzałki z wędzoną sielawą i kaszą w świętojańskim wianku z sezonowych ziół w dwóch sosach
II miejsce – KGW „Sikoreczki” z Kowańcza (zachodniopomorskie) za topinambur na boczku
III miejsce – KGW „Różanka” z Kaniewa (kujawsko-pomorskie) za udo gęsie sadowników podawane z prażuchą po kaniewsku.
Serdecznie wszystkim gratulujemy! Zbierajcie siły na kolejną „Bitwę Regionów”!