I ETAP – POWIATOWY
| powiat | Nazwa zespołu | Nazwa potrawy |
| rzeszowski | Koło Gospodyń Wiejskich w Łowisku | Żeberka w kapuście kiszonej |
| tarnobrzeski | Koło Gospodyń Wiejskich w Dymitrowie Małym |
Pieczeń wieprzowa nadziewana boczkiem |
| mielecki | Koło Gospodyń Wiejskich w Żarówce |
Owarzanka po Żarowsku |
| jasielski | Koło Gospodyń Wiejskich w Kunowej | Pyzy z mięsem, czosnkiem niedźwiedzim i sosem grzybowym |
| ropczycko-sędziszowski dębicki strzyżowski |
Stowarzyszenie Dębowa Razem w Dębowej | Pierogi z mięsem w zupie grzybowej |
| krośnieński | Koło Gospodyń Wiejskich “Dolnoposadzanki” w Rymanowie | Biały barszcz na serwatce |
| kolbuszowski | Koło Gospodyń Wiejskich w Komorowie “Komorowianki” | Chrzanówka wielkanocna |
| przeworski | Koło Gospodyń Wiejskich Jawornik Polski | Kiszka zapiekana w kapuście |
| sanocki | Koło Gospodyń Wiejskich w Wujskiem |
Kisełycia |
| leżajski łańcucki |
Koło Gospodyń Wiejskich w Judaszówce |
Zakręcony obiad z górnej półki czyli roladki rozmaite w sosie własnym podane z proziakami Ewy |
| brzozowski | Koło Gospodyń Wiejskich w Przysietnicy | Królik Św. Marcina |
| jarosławski | Koło Gospodyń Wiejskich w Miękiszu Nowym | “Dwójki lwowskie z boczkiem” |
| niżański stalowowolski |
Koło Gospodyń Wiejskich Przędzelanki w Przędzelu | Przysmak gospodarza z deserem gospodyni |
| lubaczowski | Koło Gospodyń Wiejskich w Płazowie | Karpik podwędzany, roztoczańskim żurkiem zalany |
| bieszczadzki leski |
Koło Gospodyń Wiejskich Malinki w Brelikowie | Potwar bojkowski według Malinek z Brelikowa |
| przemyski | Koło Gospodyń Wiejskich Leszczawie Dolnej |
Karczek z dzika z plackami ziemniaczanymi i sosem z grzybów leśnych |
