I ETAP – POWIATOWY
powiat | Nazwa zespołu | Nazwa potrawy |
rzeszowski | Koło Gospodyń Wiejskich w Łowisku | Żeberka w kapuście kiszonej |
tarnobrzeski | Koło Gospodyń Wiejskich w Dymitrowie Małym |
Pieczeń wieprzowa nadziewana boczkiem |
mielecki | Koło Gospodyń Wiejskich w Żarówce |
Owarzanka po Żarowsku |
jasielski | Koło Gospodyń Wiejskich w Kunowej | Pyzy z mięsem, czosnkiem niedźwiedzim i sosem grzybowym |
ropczycko-sędziszowski dębicki strzyżowski |
Stowarzyszenie Dębowa Razem w Dębowej | Pierogi z mięsem w zupie grzybowej |
krośnieński | Koło Gospodyń Wiejskich “Dolnoposadzanki” w Rymanowie | Biały barszcz na serwatce |
kolbuszowski | Koło Gospodyń Wiejskich w Komorowie “Komorowianki” | Chrzanówka wielkanocna |
przeworski | Koło Gospodyń Wiejskich Jawornik Polski | Kiszka zapiekana w kapuście |
sanocki | Koło Gospodyń Wiejskich w Wujskiem |
Kisełycia |
leżajski łańcucki |
Koło Gospodyń Wiejskich w Judaszówce |
Zakręcony obiad z górnej półki czyli roladki rozmaite w sosie własnym podane z proziakami Ewy |
brzozowski | Koło Gospodyń Wiejskich w Przysietnicy | Królik Św. Marcina |
jarosławski | Koło Gospodyń Wiejskich w Miękiszu Nowym | “Dwójki lwowskie z boczkiem” |
niżański stalowowolski |
Koło Gospodyń Wiejskich Przędzelanki w Przędzelu | Przysmak gospodarza z deserem gospodyni |
lubaczowski | Koło Gospodyń Wiejskich w Płazowie | Karpik podwędzany, roztoczańskim żurkiem zalany |
bieszczadzki leski |
Koło Gospodyń Wiejskich Malinki w Brelikowie | Potwar bojkowski według Malinek z Brelikowa |
przemyski | Koło Gospodyń Wiejskich Leszczawie Dolnej |
Karczek z dzika z plackami ziemniaczanymi i sosem z grzybów leśnych |