I ETAP – POWIATOWY
| powiat | Nazwa zespołu | Nazwa potrawy |
| brzeski | Koło Gospodyń Wiejskich “Krajanki” w Gnojniku | Mięsna mecyja ze śliwką |
| wielicki | Koło Gospodyń Wiejskich w Szarowie |
Pierogi z baraniną w sosie grzybowym |
| dąbrowski | Koło Gospodyń Wiejskich w Pawłowie | Pawłowska ryba w śmietanie |
| bocheński | Koło Gospodyń Wiejskich w Olchawie | Knedle z kapustą i grzybami |
| tarnowski | Koło Gospodyń Wiejskich Kalina w Łękawce | Mordonie z omastą |
| proszowicki | Koło Gospodyń Wiejskich Przezwody | Roladka Drobiowa z Warzywami |
| chrzanowski oświęcimski |
Koło Gospodyń Wiejskich “Porębianie” w Porębie Żegoty | Zupa Babci Zuzy |
| nowosądecki | Koło Gospodyń Wiejskich w Czarnym Potoku | Królik w sosie szałwiowym z pieczonym jabłkiem nadzianym czerwoną kapustą z śliwką wędzoną |
| krakowski | ||
| suski wadowicki |
Stowarzyszenie “3 Wionki” w Jastrzębi | Zupa regionalna Chrzonówka |
| limanowski | Koło Gospodyń Wiejskich w Szczyrzycu | Królik w sosie śmietanowo- cebulowym |
| gorlicki | Koło Gospodyń Wiejskich Blechnarka i Przyjaciele | Fuczki z roladkami jagnięcymi w grzybowym sosie z kiszonymi warzywami i kompotem ze szczawiu |
| miechowski olkuski |
Koło Gospodyń Wiejskich Wierzchowisko | Przysmak Wierzchowski |
| nowotarski | Koło Gospodyń Wiejskich Szaflary | Ślebodna jorka z saflarzańskiej dziedziny piecono na zawaterniku |
| tatrzański | Koło Gospodyń Wiejskich w Bukowinie Tatrzańskiej | Wyzdajany pstrąg z bukowiańskiego potoka |
| myślenicki | Koło Gospodyń Wiejskich w Wiśniowej | Wiśniowska gęsina od św. Marcina |
