I ETAP – POWIATOWY

powiat Nazwa zespołu Nazwa potrawy
brzeski Koło Gospodyń Wiejskich “Krajanki” w Gnojniku  Mięsna mecyja ze śliwką 
wielicki Koło Gospodyń Wiejskich w Szarowie 
Pierogi z baraniną w sosie grzybowym 
dąbrowski Koło Gospodyń Wiejskich w Pawłowie Pawłowska ryba w śmietanie
bocheński Koło Gospodyń Wiejskich w Olchawie  Knedle z kapustą i grzybami 
tarnowski Koło Gospodyń Wiejskich Kalina w Łękawce  Mordonie z omastą 
proszowicki Koło Gospodyń Wiejskich Przezwody  Roladka Drobiowa z Warzywami 
chrzanowski
oświęcimski
Koło Gospodyń Wiejskich “Porębianie” w Porębie Żegoty Zupa Babci Zuzy 
nowosądecki Koło Gospodyń Wiejskich w Czarnym Potoku Królik w sosie szałwiowym z pieczonym jabłkiem nadzianym czerwoną kapustą z śliwką wędzoną
krakowski    
suski
wadowicki
Stowarzyszenie “3 Wionki” w Jastrzębi Zupa regionalna Chrzonówka 
limanowski Koło Gospodyń Wiejskich w Szczyrzycu Królik w sosie śmietanowo- cebulowym 
gorlicki Koło Gospodyń Wiejskich Blechnarka i Przyjaciele  Fuczki z roladkami jagnięcymi w grzybowym sosie z kiszonymi warzywami i kompotem ze szczawiu 
miechowski
olkuski
Koło Gospodyń Wiejskich Wierzchowisko  Przysmak Wierzchowski 
nowotarski Koło Gospodyń Wiejskich Szaflary  Ślebodna jorka z saflarzańskiej dziedziny piecono na zawaterniku 
tatrzański Koło Gospodyń Wiejskich w Bukowinie Tatrzańskiej  Wyzdajany pstrąg z bukowiańskiego potoka 
myślenicki Koło Gospodyń Wiejskich w Wiśniowej  Wiśniowska gęsina od św. Marcina