I ETAP – POWIATOWY

powiat Nazwa zespołu Nazwa potrawy
zduńskowolski Koło Gospodyń Wiejskich w Sikucinie
Placki owsiane z sosem pieczarkowym i surówka z białej kapusty 
sieradzki Koło Gospodyń Wiejskich Suliszewiczanki  Pierogowy zawrót głowy 
bełchatowski Koło Gospodyń Wiejskich w Niwach   Zupa grzybowa z warzywami korzennymi, kasz i chipsem z jarmużu  
wieluński Koło Gospodyń Wiejskich w Józefinie Sztuka Mięsa z Dzika w Leśnej Otulinie 
opoczyński Koło Gospodyń Wiejskich w Grębenicach Roladki z dzika w sosie grzybowym z kaszokami gryczanymi i dodatkami 
tomaszowski Koło Gospodyń Wiejskich “Piasecznianki” w Komorowie Policznki wieprzowe z anyżowym akcentem, z dodatkiem kwasniej kapustki i rozkosznych pampuchów 
łaski Koło Gospodyń Wiejskich “Gorczynianki” w Gorczynie  Karczek po cygańsku
łęczycki Koło Gospodyń Wiejskich w Świnicach Warckich Świnickie policzki na pierzynce z kalafiora 
poddębicki
zgierski
Koło Gospodyń i Gospodarzy w Woli Mąkolskiej
Zraz Rodem z Woli co każdego zadowoli z lekkim pure z batatów i grilowanymi warzywami
łowicki Koło Gospodyń Wiejskich w Woli Gosławskiej Knedle ze Śliwką z wiejską śmietaną 
piotrkowski Koło Gospodyń Wiejskich we Włodzimierzowie Udka kacze w rozmarynie 
brzeziński
łódzki wschodni
Koło Gospodyń Wiejskich Wsi Adamów Kaczka w sosie malinowym 
skierniewicki Stowarzyszenie Kobiet Aktywnych w Żelaznej  Pyzy ziemniaczane z mięsem okraszone boczkiem i cebulą 
pajęczański
radomszczański
Koło Gospodyń Wiejskich w Białej  Polewka z uklepanymi ziemniakami okraszona masłem
rawski Koło Gospodyń Wiejskich w Rzymcu Kaczka z nutą pomarańczy pieczona w jabłkach podana z puree ziemniaczanym i surówką z czerwonej kapusty 
wieruszowski Koło Gospodyń Wiejskich “PICHLICZANKI” Kurczak faszerowany z puree z białych warzyw z sosem chrzanowym w towarzystwie zielonych dodatków
pabianicki Koło Gospodyń Wiejskich  Mogilno Małe Pierogi… inaczej
kutnowski Koło Gospodyń Wiejskich “Wolanki” w Woli Nowskiej Wilcze kluchy z młoda kapustą