Koła Gospodyń Wiejskich zakwalifikowane do III etapu konkursu |
Województwo |
nazwa KGW |
Nazwa potrawy |
KUJAWSKO-POMORSKIE |
Koło Gospodyń Wiejskich w Krzekotowie |
Szynka parzona z kością - Wielkanocna |
MAZOWIECKIE |
Koło Gospodyń Wiejskich w Pniewie "Pniewianki |
Kotlety z kaszy gryczanej z grzybami |
WARMIŃSKO-MAZURSKIE |
Koło Gospodyń Wiejskich w Pietrzwałdzie |
Mazurska zupa klopsowa |
PODLASKIE |
Koło Gospodyń Wiejskich ,,Zabielanki" w Zabielu |
Faszerowany szczupak z Biebrzy w lekkiej galaretce podany z sosem tatarskim |
POMORSKIE |
Stowarzyszenie dla wsi Lubieszewo i nie tylko |
Żeberka po żuławsku |
ŁÓDZKIE |
Koło Gospodyń Wiejskich Zapolanki |
Kluski żelazne z żeberkami i kapustą zasmażaną |
ZACHODNIOPOMORSKIE |
Koło Gospodyń Wiejskich Strzebielewo |
Gąska na szarej, szara na gąsce |
LUBELSKIE |
Koło Gospodyń Wiejskich Gospodarne Dominiczanki |
Gryczaki z sosem grzybowym |
WIELKOPOLSKIE |
Koło Gospodyń Wiejskich w Lądku |
Barszcz zabielany z szarymi kluchami |
ŚLĄSKIE |
Koło Gospodyń Wiejskich w Woli Libertowskiej |
Potrawa z Woli Libertowskiej |
LUBUSKIE |
Koło Gospodyń Wiejskich "Bystra Woda" Brzeźnica |
Gołąbki postne |
MAŁOPOLSKIE |
Koło Gospodyń Wiejskich Wsi Zalipie |
Knedle ze śliwkami |
DOLNOŚLĄSKIE |
Koło Gospodyń Wiejskich w Laskach |
Wyśmienita kaczka z Lasek z kluskami i kapustą |
ŚWIĘTOKRZYSKIE |
Koło Gospodyń Wiejskich Klimontowianki |
Pierś z kaczki pieczona z jabłkami i majerankiem, podana z kopytkami i sałatką z pieczonych buraków |
OPOLSKIE |
Koło Gospodyń Wiejskich Zimna Wódka |
Policzki wieprzowe z ciapkapustą |
PODKARPACKIE |
Koło Gospodyń Wiejskich w Szwedach "Szwedowianki" |
Szwedzik |