Poniżej prezentujemy potrawy Kół Gospodyń Wiejskich – zwycięzców eliminacji regionalnych. 
Zachęcamy do zapoznania się z filmami i oddania głosu na najlepszą potrawę.
Plebiscyt będzie trwał od 6 do 31 sierpnia 2021.

Koło Gospodyń Wiejskich w Kłobuczynie

Województwo Dolnośląskie

Nazwa potrawy:
Żeberka po polkowicku z mamałygą na mocianinie

Koło Gospodyń Wiejskich  „Różanka”

Województwo Kujawsko – Pomorskie

Nazwa potrawy:
Udo gęsie sadowników podawane z prażuchą po kaniewsku

Koło Gospodyń Wiejskich  „Różanka”

Województwo Kujawsko – Pomorskie

Nazwa potrawy:
Udo gęsie sadowników podawane z prażuchą po kaniewsku

Koło Gospodyń w Pieczyskach

Województwo Łódzkie

Nazwa potrawy:
Kiszka Wieruszowska

Koło Gospodyń Wiejskich  „Wereszczynianki”

Województwo Lubelskie

Nazwa potrawy:
Udziec jagnięcy

Koło Gospodyń Wiejskich  „Wereszczynianki”

Województwo Lubelskie

Nazwa potrawy:
Udziec jagnięcy

Koło Gospodyń Wiejskich “Muszkowianki”

Województwo Lubuskie

Nazwa potrawy:
Królik w śmietanie z zestawem kasz

Koło Gospodyń Wiejskich  „Krajanki”

Województwo Małopolskie

Nazwa potrawy:
Galicyjskie gołąbki z suską sechlońską

Koło Gospodyń Wiejskich  „Krajanki”

Województwo Małopolskie

Nazwa potrawy:
Galicyjskie gołąbki z suską sechlońską

Koło Gospodyń Wiejskich  „Korniczanki”

Województwo Mazowieckie

Nazwa potrawy:
Kiełbasa z wątrobą

Koło Gospodyń Wiejskich w Hajdukach Nyskich

Województwo Opolskie

Nazwa potrawy:
Zapiekane hajduckie gołąbki z nadzieniem z surowych ziemniaków oraz kaszą gryczaną okraszone sosem grzybowym.

Koło Gospodyń Wiejskich w Hajdukach Nyskich

Województwo Opolskie

Nazwa potrawy:
Zapiekane hajduckie gołąbki z nadzieniem z surowych ziemniaków oraz kaszą gryczaną okraszone sosem grzybowym.

Koło Gospodyń Wiejskich w Kobylnicy Ruskiej

Województwo Podkarpackie

Nazwa potrawy:
Pieróg gryczany z maczką z gęsi

Koło Gospodyń Wiejskich w Rudzie

Województwo Podlaskie

Nazwa potrawy:
Rolada z dzikiej kaczki

Koło Gospodyń Wiejskich w Rudzie

Województwo Podlaskie

Nazwa potrawy:
Rolada z dzikiej kaczki

Koło Gospodyń Wiejskich w Tychnowach

Województwo Pomorskie

Nazwa potrawy:
Zupa klopsowa z koperkiem na słodko-kwaśno

Koło Gospodyń Wiejskich Zwierzyniec Pierwszy

Województwo Śląskie

Nazwa potrawy:
Zwierzyniecka dziczyzna z niespodzianką w uroczym tow. kluseczek

Koło Gospodyń Wiejskich Zwierzyniec Pierwszy

Województwo Śląskie

Nazwa potrawy:
Zwierzyniecka dziczyzna z niespodzianką w uroczym tow. kluseczek

Koło Gospodyń Wiejskich “Kukułki” Rzeczyca Mokra

Województwo Świętokrzyskie

Nazwa potrawy:
Młody kurczak w otulinie słoniny na zasmażanej kapuście z pomidorami
i kluchami siwuchami

Koło Gospodyń Wiejskich w Durągu

Województwo Warmińsko -Mazurskie

Nazwa potrawy:
 Dzyndzałki z wędzoną sielawa i kaszą w świętojańskim wianku z sezonowych ziół w dwóch sosach.

Koło Gospodyń Wiejskich w Durągu

Województwo Warmińsko -Mazurskie

Nazwa potrawy:
 Dzyndzałki z wędzoną sielawa i kaszą w świętojańskim wianku z sezonowych ziół w dwóch sosach.

Koło Gospodyń Wiejskich w Będziechowie

Województwo Wielkopolskie

Nazwa potrawy:
Schab z kością nadziewany dziczyzną z sosem borowikowym i zasmażaną kapustą i szagówkami

Koło Gospodyń Wiejskich “Sikoreczki”

Województwo Zachodniopomorskie

Nazwa potrawy:
Topinambur na boczku

Koło Gospodyń Wiejskich “Sikoreczki”

Województwo Zachodniopomorskie

Nazwa potrawy:
Topinambur na boczku